Voi vota pentru dezvoltare durabila si viitorul copiilor nostri. NU actualului proiect de lege privind exploatarea aurului cu cianuri la Rosia Montana

Publicat in 12. Sep, 2013 de in Comunicat

Dragi prieteni,

Aşa cum v-am promis, iată rezultatele consultării publice privind proiectul de lege care reglementează exploatarea aurului de la Roşia Montana, pe care am derulat-o timp de o săptămână. În cadrul acesteia au fost consemnate 3961 de opinii, dintre care 3607 împotriva proiectului de lege, iar 354 în favoarea lui.

Vreau să vă mulţumesc tuturor celor care aţi participat la această consultare publică. A fost o premieră şi pentru mine, dar am considerat că este un exerciţiu democratic necesar. Votul meu din Parlament, care va fi împotriva acestui proiect de lege, beneficiază astfel de o dublă greutate: este opţiunea mea personală, sprijinită masiv de opţiunea dumneavoastră, a clujenilor interesaţi. Şi cred că acesta este cel mai important aspect, faptul că simt că am un larg sprijin din partea dumneavoastră în ceea ce priveşte votul meu în Parlament pe această lege.

 Acum, pentru a nu lăsa loc niciunei suspiciuni, mai vreau să spun că votul meu în Parlament nu este şi nu poate fi interpretat ca un vot împotriva investitorilor străini din România. Înainte să devin deputat, am lucrat în mediul privat. Voi susţine întotdeauna investitorii care vor să facă afaceri sănătoase, cu respectarea legilor în vigoare şi promovarea dezvoltării durabile în România.

Da, cred şi că şomerii de la Roşia Montana şi cei din toată România au nevoie de susţinere şi de soluţii durabile pentru găsirea locurilor de muncă. Un astfel de plan cu soluţii alternative care ar crea locuri de muncă în Roşia Montana mi-a fost prezentat chiar de către câţiva specialişti şi profesori universitari de aici din Cluj, de la Universitatea Babeş-Bolyai. Dar toţi românii sunt prioritatea noastră, şi minerii, şi medicii, şi învăţătorii şi toate categoriile sociale trebuie să primească aceeaşi atenţie din partea mediului politic.

Mai sper ca dumneavoastră, oamenii care aţi participat la consultare, să înţelegeţi că toate aceste proiecte importante, de care depinde viitorul copiilor noştri, au nevoie de dezbatere publică transparentă, consistentă şi serioasă.

Vă mulţumesc încă o dată

P.S. Am primit mai multe mesaje referitoare la procedura de vot din Camera Deputaţilor. Pot să vă spun că, potrivit Regulamentului (puteti sa-l consultati aici http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?id=235), în general, votul este deschis (adică nominal, cu precizarea optiunii). În afara situaţiilor menţionate de Regulament, votul secret poate fi cerut de către preşedinţii de şedinţă sau liderii de grup, şi aprobat de Camera Deputaţilor.

(5) Votul este, de regulă, deschis. Votul este secret în următoarele situaţii: în cazul în care prin regulament se stabileşte astfel şi în cazul în care la propunerea preşedintelui de şedinţă sau a unui lider de grup Camera hotărăşte în acest sens.

Aurelia CRISTEA

Deputat PSD

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

Fara comentarii.

Lasati un raspuns

deputatdecluj.ro Web analytics

Bloguri, Bloggeri si Cititori Site-ul apare in Directorul Kappa web-director.ro