Sustinerea tinerilor antreprenori

Publicat in 02. Oct, 2013 de in Declaratii politice

Țara noastră are tineri cu potenţial extraordinar în domeniul antreprenorial. Mediul de afaceri din România ar cunoaşte o dezvoltare extraordinară dacă peste 5-10 ani toate aceste idei se vor transforma în afaceri reale, în societăţi comerciale cu doi, trei, patru, zece, o sută de angajați, cu cifre de afaceri de zeci de mii, sute de mii sau, de ce nu, chiar milioane de euro.

Cel mai important aspect este faptul că acești tineri își imaginează afacerile scalabile la nivel global. Cu alte cuvinte, ei vor să se dezvolte și în afara țării. Un lucru absolut remarcabil este faptul că nu vor neapărat să plece din țară, că sunt hotărâți de-a dreptul să demonstreze că se poate face treabă și în România.

Aspectul mai puțin plăcut este că actualmente acești tineri sunt în căutare de valori și repere la care să se raporteze. Ei caută modele în personalitățile din domeniul afacerilor, în liderii politici, în proiectele dezvoltate de instituțiile de profil, care ar putea să le îndrume pașii în afaceri. Sunt avizi de informație, de cunoaștere, sorb fiecare sfat pe care-l primesc.

Eu cred că noi, ar trebui să venim în întâmpinarea acestor tineri, să le facilităm accesul la surse de informare și de finanțare

De asemenea, eforturile pe care le-a făcut Guvernul și celelalte instituții ale statului implicate în monitorizarea, coordonarea și susținerea mediului de afaceri sunt considerabile, doar că ar trebui dezvoltate direcții de acțiune actualizate, ancorate în realitatea mediului de afaceri românesc. Înființarea unei agenții guvernamentale pentru start-up-uri, ca soluţie de încurajare a tinerilor antreprenori și de combatere a șomajului în rândul persoanelor de până în 30 de ani ar fi un pas important în această direcție.

Modelul actual prin care statul îi sprijină pe tinerii dornici să intre în afaceri, doar oferindu-le bani pentru a porni o afacere este bine venit însă, se simte nevoia implementării unui complex de acțiuni cu scopul de a-i urmări și a-i ajuta în acest demers. Se știe foarte clar că majoritatea afacerilor aflate la început de drum mor după trei ani, dacă nu sunt atent coordonate.

Stimați colegi, consider că avem o datorie de onoare, de a sprijini tânăra generație care și-a propus să construiască o afacere de succes aici, în România. Dacă nu vom reuși să facem acest lucru, probabil că în viitor vom vorbi doar despre potențialul și inteligența exportată în țări care le-au facilitat punerea în practică a ideilor.

Vă mulţumesc,

Alexandru CORDOŞ

Senator PSD de Cluj

 

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Fara comentarii.

Lasati un raspuns

deputatdecluj.ro Web analytics

Bloguri, Bloggeri si Cititori Site-ul apare in Directorul Kappa web-director.ro