Senatorul Cordos preocupat de siguranta locuitorilor din Floresti

Publicat in 12. Iun, 2013 de in Interpelari

Adresată: Domnului Radu STROE, Ministrul Afacerilor Interne

De către: Domnul senator Alexandru CORDOȘ, Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat. Circumscripţia electorală nr. 13 CLUJ, Colegiul uninominal nr. 4

Subiectul interpelării: Combaterea infracționalității în localitățile mici

Obiectul intebării

Din punct de vedere al infracţionalităţii, situaţia se prezintă foarte grav pentru comuna Floreşti din judeţul Cluj. Sute de dosare penale, mai bine de jumătate dintre ele cu autor necunoscut, au fost înregistrate în primele luni ale acestui an. La 30.000 de locuitori, pe un schimb lucrează doar 5-6 poliţişti. Media e de trei ori mai mică faţă de cea europeană, iar dinamica infracţională a depăşit cea din oraşele din judeţul Cluj.

Având în vedere că în administraţia publică posturile sunt încă blocate, o variantă pentru asigurarea pazei bunurilor publice şi private de pe raza comunei Floreşti ar fi un contract cu o firmă privată. În buget însă nu sunt alocate fonduri pentru o asemenea activitate, motiv pentru care probabil până la o eventuală rectificare bugetară nu poate fi vorba de punerea în aplicare a acestei variante.

Domnule ministru, deoarece situaţia prezentată nu este o problemă singulară în România, vă rog să aveţi amabilitatea de a-mi preciza ce măsuri veţi adopta pentru a sprijini activitatea poliţiştilor din astfel de localităţi?

Solicit răspuns scris.
Vă mulţumesc,
Senator Alexandru CORDOŞ
Vicelider Grup PSD

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

Fara comentarii.

Lasati un raspuns

deputatdecluj.ro Web analytics

Bloguri, Bloggeri si Cititori Site-ul apare in Directorul Kappa web-director.ro