Senatorul Cordos cere scutirea de plata a impozitului pe locuinta pentru cei care si-au reabilitat termic locuintele

Publicat in 03. Dec, 2013 de in Interpelari

Adresată: Domnului Victor Viorel PONTA, Prim-ministru al României

De către: Domnul senator Alexandru CORDOȘ, Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat. Circumscripţia electorală nr. 13 CLUJ, Colegiul uninominal nr. 4

Subiectul interpelării: Acordarea scutirii de plată a impozitului pe locuință pentru cei care și-au reabilitat termic locuințele

Obiectul interpelării

Stimate domnule prim-ministru,

În baza directivei europene, 2006/32/CE, statul român a demarat un program de reducere a consumurilor energetice casnice, având ca scop atât reducerea noxelor eliminate de centralele termice, cât şi reducerea costurilor suportate de cetăţeni pentru încălzirea şi apa caldă din locuinţe.

Majoritatea primăriilor de sector şi mai multe primării din ţară au aprobat hotărâri care scutesc pentru o perioadă de timp, de la plata impozitului pe locuinţă, pe cei care şi-au reabilitat termic locuinţele, facilitatea urmând a se acorda începând cu anul următor finalizării lucrărilor de reabilitare.

Documentaţia care trebuie întocmită pentru acordarea scutirii de plată a impozitului pe locuinţă este extrem de laborioasă, mai mult, pentru proprietarii de locuinţe care au efectuat lucrările în regie proprie documentaţia se dublează.

Domnule prim-ministru vă rog să-mi precizaţi dacă se are în vedere implementarea acestei măsuri la nivelul tuturor autorităţilor locale precum şi simplificarea metodologiei de acordare a scutirii de plată a impozitului pe locuinţă?

Solicit răspuns scris.

Vă mulţumesc,

Senator Alexandru Cordoș

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Fara comentarii.

Lasati un raspuns

deputatdecluj.ro Web analytics

Bloguri, Bloggeri si Cititori Site-ul apare in Directorul Kappa web-director.ro