Romania va ratifica pana in 2015 Conventia asupra prevenirii si combaterii violentei impotriva femeilor si a violentei domestice

Publicat in 25. Noi, 2013 de in Comunicat

România va ratifica până în 2015 Convenţia asupra prevenirii și combaterii violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, a anunţat Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, în urma unor demersuri realizate de către deputatul PSD de Cluj Aurelia Cristea, în colaborare cu OFSD Cluj.

„25 noiembrie este Ziua Internaţională pentru Combaterea Violenţei împotriva Femeilor, şi mă bucur să pot anunţa că România va ratifica, până în 2015, un document internaţional de importanţă majoră în prevenirea şi combaterea acestui fenomen. Dealtfel, alături de colega mea Anca Mureşan, consilier local PSD, şi alături de femeile social-democrate din Cluj, am întreprins mai multe acţiuni în vederea atingerii acestui scop. În toamna acestui an, am organizat la Cluj Conferinţa regională privind ratificarea Convenției asupra prevenirii și combaterii violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, semnată în 2011 la Istanbul”, a declarat Aurelia Cristea, deputat PSD de Cluj şi lider al OFSD Cluj.

De asemenea, Cristea a subliniat că ratificarea Convenţiei trebuie privită şi ca un succes al sectorului non-guvernamental care activează în acest domeniu specific.

Convenţia asupra prevenirii și combaterii violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, document semnat în 2011 la Istanbul. Implementarea acestui act va asigura armonizarea legislaţiei specifice din România cu cea din UE, în ceea ce priveşte prevenirea şi combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestic. De asemenea, ratificarea şi implementarea vor crea instrumente juridice adecvate luptei împotriva violenţei domestic.

OFSD Cluj a adoptat, în toamna anului 2013 la Cluj, Rezoluţia cu privire la ratificarea acestui important document.

Prin Rezoluţie, OFSD Cluj se obligă ca, împreună cu femeile social-democrate și femeile aparținând altor orientări politice, dar care înțeleg pericolul pe care îl reprezintă violența de gen și violența domestică, să întreprindă toate acțiunile legale și politice care stau în puterea unei organizații de această natură, pentru a accelera procesul de semnare și de ratificare de către România a Convenției de la Istanbul.

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

Fara comentarii.

Lasati un raspuns

deputatdecluj.ro Web analytics

Bloguri, Bloggeri si Cititori Site-ul apare in Directorul Kappa web-director.ro