Muzeul de Speologie „Emil Racovita” in circuitul turistic al Clujului

Publicat in 19. Noi, 2013 de in Interpelari

Adresată: Domnului Daniel Constantin BARBU, Ministrul Culturii

De către: Domnul senator Alexandru CORDOȘ, Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat. Circumscripţia electorală nr. 13 CLUJ, Colegiul uninominal nr. 4

Subiectul interpelării: Redarea Muzeului de SpeologieEmil Racoviță circuitului turistic

Obiectul interpelării

În 15 noiembrie 2013 s-au aniversat 145 de ani de la naşterea savantului Emil Racoviţă, explorator al Antarcticii şi fondator al biospeologiei. Google a onorat acest lucru prin personalizarea paginii de pornire a motorului de căutare.

De doi ani Muzeul de Speologie, dedicat lui Racoviţă şi unic în lume, este ţinut închis de autorităţile clujene pe motiv că nu poate face reparaţii la clădirea la care nu este unic proprietar, iar dosarul cu privire la imobilul în care funcţiona Muzeul de Speologie este blocat în instanţă.

Imobilul care adăposteşte Muzeul de Speologie „Emil Racoviţă” este considerat monument istoric, a fost construit in secolul al XIV-lea şi se află în patrimoniul Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca.

Domnule ministru, cunoscând preocuparea dumneavoastră pentru recunoaşterea şi promovarea valorilor naţionale, vă rog să-mi răspundeţi cum va sprijini Ministerul Culturii redarea Muzeului de Speologie „Emil Racoviţă” circuitului turistic?

Solicit răspuns scris.

Vă mulţumesc,

Senator Alexandru CORDOŞ

Etichete: , , , , , , , ,

Fara comentarii.

Lasati un raspuns

deputatdecluj.ro Web analytics

Bloguri, Bloggeri si Cititori Site-ul apare in Directorul Kappa web-director.ro