Combaterea riscurilor liberalizării achiziţionării de terenuri agricole

Publicat in 18. Iun, 2013 de in Interpelari

Adresată: Domnului Daniel CONSTANTIN, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale

De către: Domnul senator Alexandru CORDOȘ, Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat. Circumscripţia electorală nr. 13 CLUJ, Colegiul uninominal nr. 4

Subiectul interpelării: Combaterea riscurilor liberalizării achiziţionării de terenuri agricole

Obiectul intebării

Ştim că Ministerul Agriculturii pregăteşte măsuri de protecţie, cu aplicare de la 1 ianuarie 2014, dată de la care străinii vor putea cumpăra terenuri agricole în România având calitate de persoană fizică.

Totuşi liberalizarea achiziţionării de terenuri agricole poate genera riscuri privind securitatea alimentară, printre care se numără şi cumpărarea de suprafeţe mari de teren de către cetăţeni din state care au un anumit deficit de terenuri agricole, cumpărarea unor suprafeţe mari de terenuri care să fie scoase din circuitul agricol sau lăsate pârloagă în scopul subminării producţiei agricole naţionale şi cumpărarea de terenuri pentru a le revinde în profit nu în scopul exploatării.

Domnule ministru, având în vedere cele prezentate, vă rog să aveţi amabilitatea de a-mi preciza ce măsuri legislative concrete vor fi elaborate pentru a minimiza efectele riscurilor liberalizării achiziţionării de terenuri agricole în România?

Solicit răspuns scris.

Vă mulţumesc,
Senator Alexandru CORDOŞ
Vicelider Grup PSD

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Fara comentarii.

Lasati un raspuns

deputatdecluj.ro Web analytics

Bloguri, Bloggeri si Cititori Site-ul apare in Directorul Kappa web-director.ro