Aurelia Cristea: Youth @ Cluj-Napoca 2015 declarat proiect prioritar la nivel national al Guvernului in 2015

Publicat in 13. Dec, 2014 de in Comunicat

Guvernul României susține unul dintre cele mai importante proiecte ale Clujului, “Cluj-Napoca 2015, Capitală Europeană a Tineretului – Youth@Cluj-Napoca 2015”.

În Ordonanța de Urgență privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, aprobată vineri, Proiectul “Cluj-Napoca 2015, Capitală Europeană a Tineretului – Youth@Cluj-Napoca 2015” este declarat ca fiind proiect de interes național și european.
Stabilirea autorităților și instituțiilor competente, respectiv modalitățile de finanțare a proiectelor din cadrul programului se vor face prin Hotărâre de Guvern.

„Dialogul dintre premier și organizațiile studențești și de tineret s-a concretizat vineri, prin cuprinderea proiectului în bugetul anului 2015. Ne-am ținut de cuvânt și este important ca, după acest anunţ, să reuşim să avem încredere unii în alţii, autorităţi locale şi centrale, pe de-o parte şi societate civilă, de cealaltă. Clujul înflorește anual prin studenți, prin creativitatea și energia acestora. 2015 trebuie să fie un punct de plecare pentru un nou proiect al Clujului Tânăr, pentru mai multe generații, un Cluj cu mintea și inima pentru tineri!”, a declarat ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea.

Prin programul “Cluj-Napoca 2015, Capitală Europeană a Tineretului – Youth@Cluj-Napoca 2015” se urmăreşte dezvoltarea proiectelor şi activităţilor sustenabile, dintr-o paletă foarte vastă de domenii: educaţie, antreprenoriat, sport, sănătate, cultură, ecologie, turism, şi multe altele. Programul are ca public-ţintă tinerii.

În noiembrie 2012, municipiul Cluj-Napoca a fost desemnat Capitală Europeană a Tineretului în 2015.

Etichete: , , , , , , , , , , ,

Fara comentarii.

Lasati un raspuns

deputatdecluj.ro Web analytics

Bloguri, Bloggeri si Cititori Site-ul apare in Directorul Kappa web-director.ro